Training in Wing Chun Kung Fu

HET IS NIET WAT JE KENT MAAR WAT JE KUNT
Wing Chun is uitermate geschikt als zelfverdediging. Wing Chun Kung Fu is begonnen als oorlogskunst en geëvolueerd tot een effectieve gevechtskunst die ook als sport is te beoefenen. De trainingsmethodes zijn door de Nederlandse Wing Chun Federatie gemoderniseerd aan de hedendaagse behoeftes.

DE BEWEGINGEN KUNNEN ZEER AGRESSIEF ZIJN, NIET DE GEEST

Wij trainen niet alleen de theorie van het Wing Chun, maar ook de praktijk. Naast conditie en techniek training wordt er ook aandacht besteedt aan het sparren. Dit is bedoeld om de geleerde Wing Chun technieken in een praktijk gerichte situatie uit te voeren. Dit geschiedt met handschoenen en scheenbeschermers. De bedoeling is dat je bewegingen lichamelijk agressief zijn, niet geestelijk.

Wat kan men van Wing Chun verwachten?

De Wing Chun training leert je jezelf instinctief en effectief te verdedigen. Het Wing Chun kan je helpen gewicht te verliezen, je gezondheid te verbeteren door het verhogen van je conditie, kracht en lenigheidstoename.

Hierdoor zal je een positievere instelling uitstralen, waar door je op straat minder snel het slachtoffer rol uitstraalt. Maar mocht het nodig zijn dan zal je in staat zijn om je zelf snel en doeltreffend te verdedigen.

All-Style Light Continuous

KWALITEIT KAN JE AANTONEN
Wing Chun Training loont tijdens de All-Style “Open Brabant Cup” te Roosendaal. Het was de eerste keer dat we buiten de Federatie aan wedstrijden mee deden in All-Style Wedstrijden. We deden met veertien deelnemers mee, zeven gingen met een beker naar huis. Van de zeven die zonder beker naar huis gingen werden er vier door onze eigen mensen uitgeschakeld. In de finales stonden alleen maar Wing Chun mensen!De finale partij tussen Anton Kooij en Maurice Kruit werd tot grote ontsteltenis van de scheidsrechter geblinddoekt uitgevoerd. Die weigerde deze partij te scheidsrechteren. Dat moesten we maar zelf doen. Winnaar: Anton Kooij.

Sanda Internationaal

HET BEWIJS DAT HET WERKT
In het Sanda, het Chinese Kickboksen, hebben wij ons Landelijk, maar ook Internationaal bewezen. Op de WK hebben wij een derde plaats behaald en op de EK hebben we twee derde plaatsen in de wacht gesleept. Hier hebben we door een blessure net geen finale plaats behaald. Anders was het een eerste of tweede plaats geworden.

Thaiboksen

Thaiboksen is volgens hun eigen zeggen de stijl om te verslaan en daar hebben ze gelijk in. En ook dat hebben we gedaan. We hebben aan 10 wedstrijden mee gedaan en 9 gewonnen. Dat is 90% Niet slecht toch?

MMA Free Fight

Ook op de grond moet je kunnen vechten. Dus dit hebben we ook uit geprobeerd. Ook hier hebben we het merendeel gewonnen. Exacte cijfers zijn hiervoor helaas niet bijgehouden.
Wij geloven niet dat ons systeem werkt
WIJ WETEN DAT ONZE WING CHUN TRAINING WERKT. KWALITEIT EN EFFECTIVITEIT BEWEZEN.