Zelfverdediging

ZELFVERDEDIGINGSTECHNIEKEN BESTAAN NIET
Zelfverdediging SchiedamOf je vecht of je vecht niet terug. Niet het vechten, maar de reden waarom je vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent in feite dat we ons niet verdedigen, maar het initiatief nemen. Herinner je je nog? De aanval is de beste verdediging.
Als je op straat zomaar wordt lastig gevallen moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is voor jouw veiligheid. Dus in feite is het niet zelfverdediging, maar zelfbehoud.
ZELFVERDEDIGING MOET AAN 3 CRITERIA VOLDOEN

EENVOUD – Snel te Leren en te Gebruiken

Alle handelingen moeten eenvoudig te leren zijn. Hoe ingewikkelder hoe meer je na moet denken. In een nood situatie heb je geen tijd om te kiezen. Je hebt heel even tijd om te handelen. Wat je bij Wing Chun leert onthoud je voor de rest je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

EFFECTIVITEIT – Maximaal Resultaat

Alle technieken moeten maximaal resultaat hebben. Een krachtige aanval is de beste zelf verdediging.
Je belager moet niet twijfelen of hij je wel had moeten aanvallen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd!
Denk er om, je hebt geen optie. Hij heeft voor jou gekozen.

ECONOMISCH – Minimale Inzet

Zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd bereiken. Een gevecht op straat duurt vaak maar enkele seconden. Je hebt dus haast om hem op andere gedachten te brengen. Met snelle handelingen wordt je sneller dan iemand die niet economische handelingen gebruikt.

Wing Chun – De Oplossing

Alleen als alle handelingen aan deze criteria voldoen heb je een zelfverdediging die door een kleiner persoon te gebruiken is. Wing Chun Kung Fu is wereldwijd beroemd om deze drie eigenschappen.

Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waarneembaar voor agressievelingen. Zij willen een slachtoffer en herkennen dat niet in jou.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch. Wing Chun Kung Fu is dan de beste verzekering.